Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike – Uručene Državna nagrada za humanitarni rad i Državna nagrada za volontiranje za 2021. godinu

Državni tajnici u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš i Marija Pletikosa uručili su Državnu nagradu za humanitarni rad i Državnu nagradu za volontiranje za 2021. godinu. Državne nagrade najveće su priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, promicanju volonterstva i volontiranje.

Dobitnici godišnje Državne nagrade za humanitarni rad za 2021. godinu su Udruga žena sv. Nedjelja „Mendula“ te Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Državna nagrada za volontiranje za 2021. godinu dodijeljene su Anji DergezOliveri Kapetanović i Centru za nestalu i zlostavljanu djecu.

Svojim radom u području volonterstva Anja Dergez i Olivera Kapetanović aktivirale su lokalnu zajednicu, potaknule veći angažman mladih i umirovljenika u volonterskim aktivnostima te doprinijele razvoju volonterstva u Hrvatskoj.

Svečanom dodjelom Državne nagrade za humanitarni rad i Državne nagrade za volontiranje za 2021. godinu Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odaje priznanje svim osobama koje djeluju na području humanitarnog rada, te svim volonterima na nesebičnom darivanju, ne samo materijalnih dobara ili financijskih sredstva kako bi pomogli potrebitima, već darivanju svog slobodnog vremena, svojih znanja i vještina na dobrobit čitave zajednice, ali i izgradnje boljeg i humanijeg hrvatskog društva.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike – Uručene Državna nagrada za humanitarni rad i Državna nagrada za volontiranje za 2021. godinu (gov.hr)

Scroll to Top