Održana edukacija o menadžmentu volontera

U sklopu programa „Lokalni volonterski centar Zaprešić” 19.rujna 2023. održana je edukacija  “Volonterski menadžment i osposobljavanje za koordinatora volontera” za predstavnike lokalnih udruga, ustanova i institucija. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici KGZ Gradske knjižnice Ante Kovačića, CeZaMa Zaprešić, Srednje škole Ban Josip Jelačić, predstavnice Udruge umirovljenika iz Šibica te zainteresirani volonteri.

Opći cilj edukacije odnosio se na unaprjeđivanje kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva, javnih ustanova i institucija s područja grada Zaprešića za vođenje volontera i volonterskih programa kroz razvoj znanja, vještina i stavova potrebnih za njihovo uspostavljanje i/ili unaprjeđenje.

Edukaciju je vodio Simon Prenković iz Volonterskog centra Zagreb koji je na interaktivan i zabavan način sudionicima prenio teorijska i praktična znanja vezana uz menadžment i koordinaturu volontera.

Program „Lokalni volonterski centar Zaprešić“ financijski podržava  Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te grad Zaprešić.

Scroll to Top