O Lokalnom volonterskom centru Zaprešić

Lokalni volonterski centar Zaprešić je program namijenjen razvoju volonterstva i volonterskog menadžmenta na području grada Zaprešića i okolice. Nositelj programa je CeZaM Zaprešić, a partnerske organizacije su Grad Zaprešić, Općina Pušća, Centar za socijalnu skrb Zaprešić, Osnovna škola Antuna Augustinčića, Osnovna škola Ljudevita Gaja i Srednja škola Ban Josip Jelačić. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 100.000,00 kuna godišnje te Grad Zaprešić u iznosu od 11.500,00 kuna. Program se provodi u period od 1.1.2021. do 31.12.2022..

U sklopu programa provest će se brojne aktivnosti usmjerene informiranju građana o volonterstvu, edukaciji i promociji volonterstva te dobrobiti volonterstva za pojedinca i zajednicu.

Aktivnosti programa usmjerene su na direktan rad s organizatorima volontiranja (umrežavanje, edukacija, radni sastanci, informiranje), direktan rad s učenicima (pomoć u učenju za osnovnoškolce, rad kluba Mini volonteri, volonterske akcije), direktan rad s poslovnim organizacijama (provođenje korporativnog volontiranja) te direktan rad s volonterima (edukacije, radni sastanci).

U sklopu programa, kao aktivnost namijenjena ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa i potresa, otvorena je i savjetodavna telefonska linija koja je dostupna za sve građane svaki ponedjeljak i srijedu od 18 do 20 sati.

Scroll to Top